0

Venera Bike bicikli posebno dizajnirani za mališane

Odaberite model za mališane. :) Venera Bike nudi izbor.

Venera Bike u svojoj bogatoj kolekciji ima posebno dizajnirane biciklove za mališane najrazličitijeg uzrasta.

Bicikl je deci prva omiljena rekreacija.

Međutim, roditelji nikako ne smeju da forsiraju dete. Tricikl je obično prvi dečiji drugar.

Kada dete počinje samostalno da koristi tricikl?

Dete koje ima dobru koordinaciju pokreta, čim savlada samostalni hod, sigurno je u stanju da okreće pedale. Sa godinu dana, pa do treće godine, pedaliranje ne bi trebalo da predstavlja problem. Prvo vrlo kratko, nekoliko minuta. Nakon toga, vi ćete gurati tricikl ili ćete ga nositi, a dete će se zabaviti nečim drugim. No, svakog dana će se povećavati dužina vožnje. Posle okretanja pedala, dete uči da drži volan ravno. Na triciklu nema potrebe za velikim brojem vaših sugestija, osim da dete ruke drži ispružene i da gleda gde vozi. Prostor oko zgrada, dvorišta, parkovi - idealni su tereni za najmlađe.

Dečiji bicikl mališani voze od treće do sedme godine života. Iako mnogi imaju pomoćne točkove, takvi se ne preporučuju jer otežavaju početnu obuku. Ukoliko se dete navikne i osloni na pomoćne točkiće, sutra će mnogo teže i duže učiti da uspostavi ravnotežu na dva točka. Zato bi obuku trebalo započeti na dva točka.

Obično to bude vreme polaska u školu, ali ako to bude i nakon sedam godina - nije važno, dete će samo malo sporije da uči. Za prve "korake" na biciklu izaberite ravne asflatirane površine u parkovima ili šetalištima.

 Kako naučiti dete da vozi bicikl

Obuka prvenstveno počinje upoznavanjem bicikla: pravilno sedenje, držanje volana, korišćenje kočnica, lagano (pa sve brže) odbacivanje od podloge, sa obe noge istovremeno, zatim simuliranje trčanja. To treba ponavljati na blagoj nizbrdici, pa tek onda polako uvoditi pedaliranje. Sve ove vežbe mogu da se urade u jednom danu, a najviše za nedelju dana. Mnogi predlažu da u početku skinete pedale sa bicikla, otprilike prvih pola sata obuke, kako detetu ne bi smetale.

Sedište treba da bude tako podešeno da, kada mališan opkorači bicikl, može bez propinjanja na prste da sedi pravih nožica. Kasnije se postavlja nešto više, tako da dete ne udara kolenima o volan i stoji blago podignutih peta. Volan je na visini dovoljnoj da dete ne savija kičmu, ali i da mu je lako da koristi kočnice, bez savijenih laktova.

Kako izabrati

Bicikl za decu mora da bude prilagođen uzrastu, visini, kao i dužini ruku i nogu. Može da se kupi malo veći, ali bez preterivanja. Bicikl treba podešavati svake godine, kako dete raste. Korišćenje kacige je obavezno za sve uzraste i na svim stazama. Obuća ne sme da bude otvorena (sandale, klompe, japanke), u obzir dolaze patike i obavezno soknice. Leti treba da se otkriveni delovi tela zaštite kremom za sunčanje.

Prvi bicikl Vaših mališana treba biti nezaboravan, a i roditelji će ga pamtiti godinama. Prva vožnja, prvi padovi i zabavna iskustva. Zbog toga je važno dobro izabrati.

Predstavljamo modele za decu različitog uzrasta:

Sa 12" i 16" točkovima u ponudi su bicikli za najmlađe bicikliste. Skupite hrabrost i krenite na svoju prvu vožnju na pedalama. Dizajnirani za dečucu mlađu od 18 meseci, balance bike je dovoljno nizak za decu da sede na biciklu sa obe noge na zemlji, pomažući mališane da razviju svoju ravnotežu, upravljanje i koordinaciju.  


 
1120008CAT120 GUR GUR 12” SINGING CAT - 3.799 RSD http://goo.gl/1Me3I4
1120023POL120 GUR GUR 12” POLICE - 3.799 RSD http://goo.gl/Alnmx5

 1120026 ORA120 ORANGESTER 12" - 6.944 RSD http://goo.gl/6QKUEJ
1120027 HAP120 HAPPY PUPPY12" - 7.524 RSD http://goo.gl/Vxf68o

 1160018 GRE160 GREENSTER 16" - 7.718 RSD http://goo.gl/Pf2he3
1160013 BLACKBERRY GARDEN 16” - 8.105 RSD http://goo.gl/OcLJVT
 

Dečica koja su prerasla bicikle sa pomoćnim točkovima, vreme je da krenu dalje. 20" i 24" čekaju na vas. Bicikli za asfalt i za blage terene. Izvrstan za sve "velike" bicikliste. U ponudi su bicikli za klince uzrasta od šest do osam i od osam do 11 godina.1201031 SPA203D1T SPARK ZELENO PLAVE BOJE 20” - 12.869 RSD http://goo.gl/NIEqdz
1201001 RHI201 RHINO LJUBIČASTO BELO ROZE BOJE 20” - 12.799 RSD http://goo.gl/O19V5k
 


 
1241029 MAGNITO PLAVO ZELENO CRNE BOJE 24” - MAG241D2T - 16.699 RSD http://goo.gl/hSCJol
1241016 MAGNITO ROZA BELO LJUBIČASTE BOJE 24” - MAG244 - 14.499 RSD http://goo.gl/Fy8tro


Venera Bike iz Subotice je od 2003. godine jedan od vodećih proizvođača i veleprodaja bicikala i opreme za biciklizam u Srbjii. Vlasnici su više brendova bicikala Visitor, Scoout, Explorer i Venssini, koje sami sklapaju i dizajniraju. Iza svakog proizvoda stoje majstori koji su svoje iskustvo stekli još u nekadašnjoj najpoznatijoj fabrici Partizan iz Subotice.

Imaju ovlašćene distributere i servisere na celoj teritoriji Srbije, praktično u svakom gradu tako da se mušterije mogu uzdati u potpunu podršku servisom i rezervnim delovima godinama nakon kupovine.

Ostale proizvode iz bogate ponude Venera Bike, možete pogledati i naručiti putem sajta ili fejsbuk stranice.

O "Fashion seriji" Venera Bike-a posebno dezajniranoj za dame, čitajte OVDE.

 

VeneraBike chat ×