0

MTB avantura Tri strane Kopaonika

MTB avantura Tri strane Kopaonika

Dolazak obavezan: MTB avantura Tri strane Kopaonika 

 

 
 

 

 tri strane kopaonika biciklizam mtb maraton

 

 

 

Najveće brdsko-biciklističko druženje, pod nazivom “Tri strane Kopaonika” i ove godine održaće se na predelima Nacionalnog parka Kopaonik i to u periodu od 27. do 29. avgusta.

Manifestacija koja se održava osmu godinu za redom, važi za glavno mesto okupljanja svih ljubitelja brdskog biciklizma bez obzira da li su rekreativci ili aktivni takmičari i na njoj se okupljaju učesnici iz svih susednih zemalja.

Pred njima su dobro poznate staze koje nose nazive po simbolima Kopaonika tako da će svi zainteresovani imati priliku da biraju između staza “Beli meda”, “Jela” i “Pančić” koje su različitih dužina i namenjene su različitim kategorijama učesnika.

tri strane kopaonika biciklizam mtb maraton

Za ljubitelje vožnje van asfalta, a koji su od skoro u svetu biciklizma tu je najkraća staza u dužini od 20 km koja nosi naziv “Beli meda”. Staza prolazi kroz neke od najlepših predela Nacionalnog parka „Kopaonik“ i zbog blagih uspona i spustova predstavlja sjajan izbor za učesnike svih starosnih dobi i nivoa fizičke spremnosti, a koji žele da uživaju u vožnji po prirodi.

Nešto duža staza, za sve one sa nešto više iskustva je staza “Jela” koja se proteže u dužini od 35 km. Ovo je staza koja će pružiti savršenu meru prave avanture svim učesnicima, ali i staza koja će ih pozitivno namučiti dok budu savladavali njene kilometre. Učesnike očekuje “osvajanje” vrha Suvo Rudište, kao i spustevi duž popularnih skijaških staza.

Za najspremnije i najiskusnije bicikliste tu je i staza “Pančić” u dužini od 50 km. Staza će pružiti sjajnu avanturu i izazovne deonice svim ljubiteljima ovog sporta, ali će od takmičara zahtevati da daju svoj maksimum prilikom savladavanja kilometara. Staza se proteže na sve tri strane Kopaonika, obuhvatajući atraktivne destinacije Nacionalnog parka i uspone na nekoliko planinskih vrhova, uključujući i vrh Suvo Rudiše na 1981m nadmorske visine.

tri strane kopaonika biciklizam mtb maraton

Ove godine, jedan od noviteta jeste i E-bajk kategorija koja će postojati na stazama “Beli meda” i “Jela”, što će u praksi značiti da će svi oni koji žele da savladaju stazu uz pomoć malo struje moći da to urade od ove godine. Bicikli moraju imati ljudski pogon, te će biti omogućeno startovanje samo onim biciklima koji nisu dodatno modifikovani da mogu da se kreću i bez okretanja pedala.

– Svesni smo da je trend E-bajk vožnje u neverovatnom usponu u celom svetu i da veliki broj ljubitelja biciklizma želi da se oproba u tom tipu vožnje koja pruža mogućnost savladavanja većeg broja kilometra u jednoj vožnji. Sve je više letnjih centara širom sveta koji nude E-bajk organizovanje vožnje, trke dobijaju zasebne kategorije i mi na ovaj način pratimo trend i dajemo podršku svim onima koji su zavoleli E-bajk – ističu ispred organizacije trke “Tri strane Kopaonika”.

Period ranih prijava aktivan je do početka avgusta, a svi zainteresovani učesnici se mogu prijaviti putem sajta: www.prijavazatrku.rs a saznati sve bliže inforamcije o samom događaju na www.tristranekopaonika.rs

 

Foto: Live production

 

VeneraBike chat ×