0

Dušan Kalaba pobednik prvog izdanja Sever GP

Dušan Kalaba pobednik prvog izdanja Sever GP

Dušan Kalaba pobednik prvog izdanja Sever GP 

 

18. maj 2022. 

dusan kalaba sever gp sever grand prix biciklizam tri cuke bk sombor bk spartak

facebook

Pilot projekat Biciklističkog kluba Spartak iz Subotice i Biciklističkog kluba “Sombor” pod nazivom Sever Grand prix, ili Velika nagrada Severa održan je proteklog vikenda.

Ova dva grada bila su domaćini dvodnevne trke – u subotu je održana Velika nagrada Subotice, a u nedelju Trofej Sombora.

Na startu obe trke našlo se više od 270 vozača u osam kategorija, a obe su se bodovale za Kup Srbije, kao i generalni plasman Sever Grand prix-a. Pored učesnika iz Srbije, nadmetali su se i gosti iz Mađarske, Rumunije i Hrvatske. Cilj ovog projekta je da se privuče što veći broj biciklista u jednom vikendu i tako se klubovima olakša takmičenje, smanje putovanja i troškovi.

dusan kalaba sever gp sever grand prix biciklizam tri cuke bk sombor bk spartak

U najtežoj trci dana u okolini Subotice, slavio je Jovan Divnić iz beogradskog Partizana, dok je do trijumfa u Somboru došao Dušan Kalaba, član ekipe Invictabike iz Novog Sada.

Njih dvojica podelili su bodove za Kup Srbije, a pobednik u generalnom plasmanu Sever GP je Kalaba jer je on pored pobede u drugoj trci, osvojio drugo mesto u subotičkoj.

Član BK Lotus Team iz Sombora, Mihajlo Stolić, ostvario je duplu pobedu u juniorskoj konkurenciji, jer je bio najbrži u oba grada u Kupu Srbije.

mihajlo stolic bk lotus team tri cuke sever gp sever grand prix biciklizam

Od organizatora, BK Spartak i BK “Sombor” moglo je i da se očekuje da sve protekne po planu i posao je dobro obavljen o čemu svedoče i pozitivni komentari svih učesnika, koji su bili zadovoljni posle obe trke.

 

PRAVA UVERTIRA U SOMBORU smiley

Uvod u Trofej Sombora napravili su najmlađi dvotočkaši u okviru serije Venera CX kids, koju od ove sezone organizuje BK “Sombor” s ciljem da se što više mališana upozna i oproba u vožnji bicikla na različitim podlogama, stazama i preprekama, kao i da stekne utisak kako je to na pravim, takmičarskim trkama.

Sada je na red došla druga trka u ovoj seriji, u kojoj su deca imala priliku da provozaju promotivni krug od 1,2 km po stazi na kojoj su potom startovali takmičari na Trofeju Sombora.

venera cx kids sombor biciklizam tri cuke

 

Foto: BK "Sombor", BK Lotus team, Venera Sivic

facebook

 

VeneraBike chat ×